• 2019-11-30
  • keletikincsek_admin
  • 0

Lézerkezelések tapasztalatai

A közelmúltban két olyan esetünk is volt, mely említésre és figyelemre méltó. Mindkét esetben sportsérülésről van szó, s mindkét esetben a lézer volt a legjobb segítő társ.

Az első sérült 59 éves éves férfii. Labdarúgás közben egy belemenést követően a combhajlító izmában keletkezett szakadás, mely az ultrahangos vizsgálat tanúsága szerint 15 mm széles izomrost tömeget érintett. A térdhajlatban a sérülést követő harmadik napon tenyérnyi bevérzés jelentkezett. Minden nap kapott 40 egységnyi lézer kezelést, emellett gyógyszeres kezelésben részesült.  A hetedik kezelés után már lényegesen csökkent a fájdalom és a sérülést követő 18-ik napon ismét pályára léphetett.

A másik sérült – 22 éves fiatalember – részleges bokaszalag szakadást szenvedett. A sürgősségi ambulancián rtg. vizsgálat történt, mely a csont törését kizárta. Ultrahang vizsgálatot végezve, az oldalszalagon 6 mm. nagyságú lágyrész sérülés ábrázolódott. A sérült boka körülbelül másfél szeresére duzzadt. Lézerkezelést és Pastacool krémmel pakolásokat végeztünk. Az első napon még mankóval érkező bicebóca egy hét után már könnyebben, két hét után pedig már sántítás nélkül közlekedett. A kezelés alatt a boka rugalmas rögzítéséről is gondoskodtunk.

Elmondható, hogy friss lágyrész sérülések esetén a minden nap végzett lézer kezeléssel a gyógyulás ideje lényegesen lerövidíthető.