Ha fáj a térd

Hasonló cím alatt – Fáj a térde? Új vizsgálati módszer született – a youtube-on is látható egy rövid film. Előfordul, hogy hirtelen kezdődik a baj, – elég egy rossz mozdulat – de leggyakrabban alattomosan kezdődik, fokozatosan jelentkezik a fájdalom.

Általában csak az egyik térd érintett, ritkábban mind a kettő. Korlátozott a mozgás, duzzanat is keletkezhet. Nehezíti az éjszakai pihenést, egy-egy rossz mozdulat felébresztheti a beteget.

A fizikális diagnosztika után én minden esetben végzek Ultrahang vizsgálatot is, ez megmutatja a szalagok, a porcok, az ízfelszínek állapotát; van-e kóros folyadék az ízületben, van-e valamilyen szakadás? Több évtizedes tapasztalatom az, hogy az ízület üregébe adott injekció sokat segít, ezt kiegészítem még gyógynövény kombinációkkal. A térdfájdalom az életkor előrehaladtával gyakoribbá válik, de van segítség! Az első képen az ízületi szögmérő látható, a második képen pedig egy fiatal fiú térdéről készült Ultrahang felvétel.

Serdülő korban is előfordul, hogy fáj a térd, de ott más problémák vannak, ezek az Ultrahang vizsgálattal kideríthetők, jól kezelhetők.

Mozgásszervi UH diagnosztika

A csontsérüléseket, töréseket a röntgen vizsgálatok kiválóan megmutatják, viszont a lágyrészek, ízületek, (főként a térd. a boka és a váll) eltéréseiről az ultrahang vizsgálat segít tájékozódni. Bővebben >>

A patella árok Ultrahang vizsgálata

Az egyik legérzékenyebb, legsérülékenyebb ízület a térd. Gyermek- és felnőtt korban is gyakran jelentkezik fájdalom ezen a területen. Bővebben >>

Sportsérülések ellátása

Húzódások, szakadások, szalagsérülések, ficamok a sportolóknál mindennaposak. Bővebben >>

Lézer kezelés

A lézer terápiát elsősorban mozgás-szervi panaszok, lágyrész sérülések esetén alkalmazzuk.  Bővebben >>

polarizalt_fenykezeles

Denevér pad

Térd, csípő és derékfájás esetén is jó szolgálatot tesz a denevér pad. Bővebben >>