A színek hatása

Ezzel a címmel jelent meg Papp Noémi cikke a Nők lapja 2012. január 25.-i számában. „Talán nem is sejtjük, mekkora az erejük” – írja. Tetszik az írás.

Én az emberi szervezetet úgy képzelem el, mint egy zenekart, amelyikben ezer hangszer szólal meg egyszerre. Ha minden és mindenki a „helyén” van, gyönyörű a hangzás; ez a testi és lelki egészség. Ha viszont ebből a frekvencia csomagból akár csak egy is hiányzik, hamisan szól, túl halk, netán túl hangos, ezt nevezem betegségnek. Ez lehet csupán lelki probléma, lehet megfordítható testi baj, amiből még maradéktalanul meg tudunk gyógyulni, de sajnos visszafordíthatatlan elváltozások is léteznek. A kóros frekvenciák szakavatott kézzel működtetett műszerekkel felkutathatók, a szervezet nyitott kapui megkereshetők, s a baj orvosolható.

Ez lehet fény-, zene-, kristály- hangtál terápia (a képen a szivárvány, ahogyan repülőgépről teljes pompájában látható) vagy bármely más mód is. Egy a fontos, aki végzi, az magas szinten értse a dolgát.  Keleten és nyugaton is megvannak ennek a gyökerei. Nehezen hihető, hogy a torokgyulladásra a fehér fény jótékony hatással van, de a fehér színű zöldségek és gyümölcsök, a reszelt torma, vagy éppen az „orosz antibiotikum”, a fokhagyma gyógyító hatása már közismertebb. A (testi és lelki) betegek minden segítséget szívesen vesznek, legyen az egyszerű étrendi vagy életmódbeli tanács. Bátorítani szeretném a cikk íróját és riportalanyát: Valachné Geréb Zsuzsanna gyermekpszichológust is.

Bátran járjanak ezen az úton, hiszen már Hippokratész is taposta, s esküjét valamennyi orvos ünnepélyesen fogadta: ” Az életmódra vonatkozó szabályokat a betegek javára kamatoztatom majd erőm és belátásom szerint, megóva őket a bajtól és a kártevéstől”.

Dr. Csiák Gyula Székesfehérvár