Könyveink

A Keleti Kincsek Szalonja szoros kapcsolatban áll a Bársony István Alapítvánnyal.

Bársony a magyar irodalom korszakos alakja, az első magyar állatregény írója, irodalmunk „Szinnyei-Merse Pálja”. A természetes orvoslás hívei nála találhatják meg a legízesebb, legmagyarabb és leghitelesebb ábrázolását erdőnek, mezőnek, lápnak.

Bársony István: Az elveszett Paradicsom

Volt egyszer egy Magyarország, melyben nemcsak főurak és nincstelen proletárok éltek, hanem boldog, elégedett emberek is milliószámra. Az ő világukba vezet el ez a könyv.

ár: 2 450 Ft

Bársony István: Vadászhangok, hangulatok

Tavaszi földillat; Nyári alkony; Őszi színek; Téli képek: szívet melengető olvasnivaló.

ár: 2 100 Ft

Bársony István: Magányos órák

„Ezer év múlva egészen más lesz a világ képe, mint ma. Nem lesz más vadon, csak amit az ember lelkében találsz…”

ár: 2 100 Ft

Bársony István: Nyomról nyomra

Közismert, népszerű szerző volt már a természetírás első mestere 1895 januárjában, amikor kikerült a nyomdából az Új Idők első száma. A lelkes alkotó gárda (Gárdonyi, Mikszáth, Bródy, Molnár Ferenc, Herczeg Ferenc, Bársony István) egy friss hang, egy új hetilap megjelenése mellé sorakozott fel. Bársonynak több mint 150 írása jelent meg ezeken a hasábokon, ebből készült ez a válogatás.

ár: 2 730 Ft

Bársony István: A századik holdtölte

Az I. Világháború idején, a hátországban játszódnak e kötet novellái. A mű szerkesztésében követi azt a hangulatváltozást, ami a frontra induló, virágdíszbe öltöztetett vonatok és később a frontról a sebesülteket hozó vérfoltos vagonok között eltelt időt jellemezte.

ár: 2 940 Ft

Dr. Csiák Gyula: Bioenergetika és akupunktúra 

Első könyvemet 1991-ben írtam, ma már csak antikváriumokban lelehető fel, illetve néhány darabot még én is őrzök. Friss volt minden élményem, mely az akupunktúrához köt, akkori gondolataimat összegeztem ebben a könyvecskében

ár: 500 Ft

Dr. Csiák Gyula: Világverő magyarok 

Az Európa- és többszörös világbajnok magyar orvos labdarúgó válogatott első évtizedének története. 2002.-ben zárul ez a kötet, ekkor négyszeres világbajnok és nyolc éve veretlen volt a gárda, mely azóta is él, sikert sikerre halmoz.

ár: 2 100 Ft

Dr. Csiák Gyula: A pagony dalnoka 

Bársony István életútját, 44 kötetnyi életművét mutatja be a mű, mely részletesen kitér minden regényre és elbeszélő kötetre. Bemutatja a kort, melyben millió számra éltek boldog emberek e hazában, s egyik örömforrásuk a természet poétájának költőien szép prózája volt.

 ár: 2 100 Ft

Dr. Csiák Gyula: Bársony István (1855-1928) A magyar temészetpróza első mestere

Díszalbum, színes, egész oldalas képmellékletekkel. A kötet első része az író életét és munkásságát dolgozza fel, a második részben a nevét viselő alapítvány tizenöt éves munkájáról készült képes beszámoló; a harmadik részben a ma élő írók, újságírók, irodalom tanárok véleménye olvasható. A negyedik részben Az én kalendáriumom szerepel. A hónapok leírása így egyetlen művében sem szerepel. Olvasva könyveit, tárcáit, én szemezgettem ki az itt olvasható gondolatokat. A záró blokkban a legjobb írásait gyűjtöttem össze, majd Bibliográfiával zárul a 480 oldalas mű.

ár: 5 990 Ft

Dr. Csiák Gyula: Arcaim és harcaim

Rendhagyó könyvet tart a kezében. Oka elsősorban az, hogy egy
gyakorló orvos írta, s az elmélkedéseit adja közre. Célom volt, hogy amit az
elmúlt 50 évben életem és munkám során érdekesnek, arra érdemesnek
tartottam, megosszam a Kedves Olvasóval.

ár: 2 000 Ft

Bársony István a láp és a pagony dalnoka DVD

Készült a Duna TV megbízásából.

„Halk szavú krónikása vagyok a magyar föld lelkének”

ár: 2 700 Ft

Bemutatkozás

Dr. Csiák Gyula orvos, író, irodalomkutató, sportvezető, a Bársony István életmű szakértője (1952. június 20. Csabdi) Bővebben >>

Könyveink

A Keleti Kincsek Szalonja szoros kapcsolatban áll a Bársony István Alapítvánnyal. Bővebben >>

polarizalt_fenykezeles

Termékeink

ÉDEN  gyógyklipsz, Biológiai óra Akupunktúra a faliórán Bővebben >>