Termékeink

ÉDEN  gyógyklipsz

Saját fejlesztés ez a nyugtató, feszültségoldó hatású mágneses klipsz, mely egyébként kizárólag műanyag alkatrészekből készül, többféle színben. Normál viselet esetén a fül anxiolitikus zónájával kerül fedésbe a permanens mágnes, mely tetszőleges ideig viselhető.

Jó segítség a fogyókúrázóknak is, mert aki már próbálta, tudja, hogy milyen ideges, feszült tud lenni egy éhes ember. 

Biológiai óra Akupunktúra a faliórán

Közel harminc éve foglalkozom akupunktúrával, s a tanulmányaim elején szerkesztettem és kisipari módszerekkel készítettem el az első változatát a biológiai órának. Ez a szerkezet került a nyolcvanas évek végén a rendelőm falára. Azt még egy villanyórából kiszerelt éjszakai áramfogyasztást szabályozó szerkezet hajtotta.

Megismerkedtem két évvel ezelőtt Dr. Chen Zhen professzorral, aki ma már nagykereskedést vezet. Az ő tanácsai és anyagi segítsége kellett ahhoz, hogy az óra sorozatgyártásra és forgalomba kerülhessen. A második változat már Szendrő László segítségével készült el, ő ma a kizárólagos forgalmazója.

A szerkezet nagymutatója naponta kétszer jár körbe, ehhez igazodva szerkesztettük meg a számlap végleges változatát. Ehhez „jár” egy kísérőlap is.

Az ember biológiai órája 24 óra alatt jár körbe egyszer, szemben a kismutatóval, mely egy nap két kört ír le. A nyugati irodalom is ismeri a bioritmusokat, a keleti gyógyítás is fő helyen elemzi létezésüket. A keleti sémára épül ez az óra is.

    Tizenkét működési kör váltja egymást két óránként; ez ad ki egy huszonnégy órás teljes ciklust. Menjünk végig a működési körökön. 23 órától hajnali egy óráig „uralkodik” az epehólyag. Ez szorosan összefügg a máj működési körével, amely egytől háromig a legaktívabb. Sokunknak vannak alvászavarai; felébredünk hajnalban; bizonytalan, diffúz fájdalmak jelentkezhetnek, de az okát nem tudjuk. Ilyen esetekben az óra figyelmünket az epe- máj működési zavar felé fordítja; talán epekő okozza a panaszokat, de lehet, hogy a késői nehéz vacsora, vagy nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztását jelzi a gyötrődő, kínlódó máj.

Hajnali 3 és 5 óra között a tüdő működési kör maximuma idején a leggyakoribb az asztmás roham, a fulladás, a köhögés. (E körbe tartozik a légcső, az orr, a mandulák is. Mindezek együtt biztosítják a megfelelő légcserét.)

Öttől hétig a vastagbél a legaktívabb, ez a székletürítés optimális ideje.

Hét után az üres gyomor jelez, mely kilenc óráig emészt a legjobban, majd a Lép-hasnyálmirigy köre következik, s ezután a szív, mely 11 és 13 óra között a legaktívabb. (Sok szívbeteg hamarabb jelentkezne, ha tudná, hogy déli fáradékonysága komoly figyelmeztetője lehet a szív kezdődő gyengeségének.)

A szív után a vékonybél, majd a húgyhólyag, és a vese körei követik egymást.

Este héttől kilencig, majd kilenctől tizenegyig két olyan működési kör következik, mely nem köthető egyetlen szervhez. Ezt az időszakot keleten az egymás felé fordulás, a barátság és a szeretet, majd a szerelem óráinak tekintik.  A hét órakor kezdődő periódus a szívburok nevet kapta, de ezt átvitt értelemben is kell értenünk. Este kilenctől pedig „párom melegíts”…

Ennek a körnek a hivatalos neve az orvosi irodalomban a Három melegítő.

Szoros kapcsolatban áll egymással a három üreg (mellkas, hasüreg, alhas), ezek megfelelő hőszabályozása tartozik ide. Vegetatív panaszok, alvászavarok, szívtáji szúró fájdalmak, melynek hátterében szervi elváltozás nincsen, tartoznak e csoporthoz; s leginkább panaszt a késő esti órákban okoznak.

Este 11 órakor a vezető szerepet ismét az epehólyag veszi át, s kezdődik minden elölről.

    E biológiai óra ismerete és használata közelebb visz bennünket életműködéseink jobb megértéséhez, s egy lélekben is egészséges napi ritmus kialakításához.

Segít tisztázni bujkáló betegségeink hátterét; korábban és könnyebben lelepleződik a „tettes”, a beteg tájék, ha jobban megismerjük önmagunkat.

Videó a termékről: https://www.youtube.com/watch?v=T_sY_9aytec

Bemutatkozás

Dr. Csiák Gyula orvos, író, irodalomkutató, sportvezető, a Bársony István életmű szakértője (1952. június 20. Csabdi) Bővebben >>

Könyveink

A Keleti Kincsek Szalonja szoros kapcsolatban áll a Bársony István Alapítvánnyal. Bővebben >>

polarizalt_fenykezeles

Termékeink

ÉDEN  gyógyklipsz, Biológiai óra Akupunktúra a faliórán Bővebben >>